گروه حقوق دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی

پایگاه اطلاع رسانی #ashrafilaw

گروه حقوق دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی

پایگاه اطلاع رسانی #ashrafilaw

گروه حقوق دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی

برای عضویت در خبرنامه الکترونیک، نشانی ایمیل خود را در قسمت نظرات ارسال کنید.


تقویم برنامه ها و رویدادها

سومین همایش هفته پژوهش

🕑 چهارشنبه 28 آذر 97 - ساعت 13
سالن شهید مطهری

فایل صوتی سخنرانی دکتر قاسمی

| پنجشنبه, ۶ آذر ۱۳۹۳، ۰۳:۴۷ ب.ظ

//bayanbox.ir/view/7810227267919187674/6azar-drghasemi.jpg

دکتر راضیه قاسمی، عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی، موضوع سخنرانی خود را در نشست علمی این گروه به پاسخ نظام های کیفری عوامگرا به جرایم خشونت آمیز اختصاص داد. وی با بیان این که عوامگرایی یا پوپولیسم کیفری در هر نوع نظام حقوقی و سیاسی در غرب یا شرق ممکن است وجود داشته باشد، اظهار کرد که کشور ما هم با این مدل پاسخ ها مأنوس است. به زعم وی، پوپولیسم در جامعه شناسی سیاسی بیشتر مورد بحث قرار گرفته است. بعضی آن را واجد معنای مثبت می دانند و برخی منفی. این نوعی، سیاست مبتنی بر خواست توده مردم است که به تصمیمات مشروعیت می بخشد اما توده مردم اغلب در کارشناسی ضعیف، فاقد دانش و ادراک و اشراف لازم نسبت به پدیده ها هستند و ممکن است مبنای خواست آنها احساسات زودگذر باشد. بنابراین در پوپولیسم کیفری، پاسخ به جرم باید بر اساس خواست توده مردم باشد که ممکن است مطالباتی فوری، توؤام با احساس انزجار و نفرت داشته باشند. وی با بیان مفهوم جرایم خشونت بار در حقوق ایران، به تحلیل و توصیف رویکردهای ناشی از پوپولیسم از جمله انکار و واکنش های نمایشی پرداخت.

فایل صوتی این سخنرانی را از اینجا دریافت کنید.

نظرات  (۲)

  • علی فریور یگانه
  • باتشکر
  • علی فریور یگانه
  • با سلام وآرزوی سلامتی خدمت خانم دکتر قاسمی
    استاد عزیز خواستم نظر شما را در خصوص فیلمها وتصاویری که در رسانه های مختلف گذاشته می شود ایا تاثیر زیادی در جرائم خشونت آمیز دارد ؟

    وقتی صحنه های قتل و تجاوز روی اینترنت قرار می گیرد و توسط شبکه های اجتماعی تسری پیدا می کند براحتی می توان افزایش خشونت ورزی در جامعه را پیش بینی کرد.
    ناگفته پیداست که ریشه خشونت در جامعه را باید ناشی از نابرابری های افسار گسیخته طبقاتی، بیکاری، عوامل شخصیتی و موقعیتی دانست اما از سوی دیگر با ورود شبکه های اجتماعی نوظهور در تلفن های همراه و انعکاس تصاویر و فیلم های قتل ها و فجایع انسانی در میان جوانان، می رود که نوعی حساسیت و عادی سازی جنایت در میان اعضای جدید جامعه حاکم می شود.

    در پایان از سخرانی خوبتان تشکر می نمایم

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی